Εθελοντικές Δράσεις

Ακαδημαικό Έτος 2023-2024

Το Εργαστήριο ΜΕΘ-ΜΠΑ με μεγάλη χαρά αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη της αθλητικής ημέρας ”Παι-Ζούμε Μαζί!” που διοργανώνεται την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 από  το συστεγαζόμενο σχολείο το ΕΕΕΕΚ Τυφλών και Πολυαναπήρων με συμμετοχή πολλών σχολείων. 

 

                            

 

Ακαδημαικό Έτος 2022-2023

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με το ερευνητικό «Εργαστήριο ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών¨, του Τμήματος Νοσηλευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διοργάνωσαν στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”. Συντονιστές του σεμιναρίου ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής κος Δημήτριος Παπαγεωργίου, Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου και η καθηγήτρια κα Μάρθα Κελέση, αναπληρώτρια Διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου και αντιπρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν από πιστοποιημένους ανανήπτες δωρεάν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ενώ τους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου συνοδευόμενη απο ειδικό έντυπο με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης στην βασική υποστήριξη της ζωής (ERC, European Resuscitation Council, 2020).

To «παρών» στο εκπαιδευτικό σεμινάριο έδωσαν ο Δήμαρχος του Δήμου Αιγάλεω κος Γιάννης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Ρύθμισης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων κος Ηλίας Μάνδρος και η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας κα Κυπαρισσένια Σαμαρά.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στα πλαίσια εκστρατείας και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην παροχή α’ βοηθειών, ενώ η θεματολογία αφορούσε στην εφαρμογή της βασικής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή προσαρμοσμένα στην πανδημία COVID-19 για διασώστες από το κοινό.

 

Γιάννης Γκίκας, Δήμαρχος Δήμου Αιγάλεω Δημήτρης Παπαγεωργίου, Διευθυντής Εργαστηρίου ΜΜΠΑ

Γιάννης Γκίκας, Δήμαρχος Δήμου Αιγάλεω Δημήτρης Παπαγεωργίου, Διευθυντής Εργαστηρίου ΜΜΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακαδημαικό Έτος 2021-2022

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών στην Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού “Αγία Άννα” στην Κηφισιά. Στο σεμινάριο οι εργαζόμενοι της δομής εκπαιδευτήκαν σε παροχή  Α’ Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από μέλη του ερευνητικού εργαστήριου.

 

 

 

Κάλυψη αγώνων σε ανάγκες Α΄ Βοηθειών του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ξιφασκίας με αμαξίδιο που διοργανώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο “Περικλής Λύτρας” της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω.