ΚΑΠΑΔΟΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

qode interactive strata
Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

kapadohos@uniwa.gr

Τηλέφωνο

6993161680

Διεύθυνση Γραφείου

Κτήριο Κ15 (πολυγωνικό), γραφείο 15

Γ’ Τομέας, “Παθολογική και Χειρουργική Νοσηλευτική”

Ο κ. Καπάδοχος έλαβε βασικό πτυχίο από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας (1996). Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (2009) και Διδακτορική Διατριβή (2017) από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ).

Από το 2010 έως το 2018 δίδασκε ως Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2018 που το ίδρυμα εξελίχθηκε σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, υπηρετoύσε ως Λέκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής και από το 2019 έως σήμερα ως Επίκουρος Καθηγητής.

Διδάσκει στα θεωρητικά μαθήματα “Καρδιολογική / Καρδιοχειρουργική Νοσηλευτική” και “Παθοφυσιολογία”, όπως και στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα “Επείγουσα Νοσηλευτική” και “Εντατική Νοσηλευτική” του Τμήματος Νοσηλευτικής (ΠΑΔΑ). Στο Τμήμα Νοσηλευτικής του πρώην ΤΕΙ Αθήνας δίδασκε στα εργαστήρια Παθολογικής και Χειρουργικής Νοσηλευτικής, όπως και στο εργαστήριο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσας Νοσηλευτικής.

Η κλινική του εμπειρία (1998-2010) προέρχεται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε μονάδες εντατικής θεραπείας και στο τμήμα επειγόντων, όπως και στο Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας όπου κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Προϊστάμενου.

Διδάσκει σε έξι μεταπτυχιακά προγράμματα: “Μονάδες Εντατικής Θεραπείας” (ΕΚΠΑ), “ΜΕΘ – Καρδιολογία, Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα” (ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ),  “Τραύματα και Έλκη – Θεραπεία και Φροντίδα” (ΠΑΔΑ), “Εξειδικευμένη Κλινική Νοσηλευτική” στην Ειδίκευση της “Παθολογικής Νοσηλευτικής” (ΠΑΔΑ), “Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων” (ΠΑΔΑ), “Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων” (ΠΑΔΑ).

Έχει επίσης διδάξει στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: «Εργαστηριακή και Κλινική Νοσηλευτική Καρδιολογία» (ΕΚΠΑ-ΤΕΙ Αθήνας), “Νευρολογικά Νοσήματα, Σύγχρονη Πρακτική Βασισμένη σε Ενδείξεις” (ΤΕΙ Αθήνας).

Τα επιστημονικά πεδία ενδιαφέροντος και διδασκαλίας του είναι: Καρδιολογική-Καρδιοχειρουργική Νοσηλευτική, Χειρουργική Νοσηλευτική, Εντατική Νοσηλευτική, Επείγουσα Νοσηλευτική, Α’ Βοήθειες.

Είναι πιστοποιημένος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, ως ανανήπτης και εκπαιδευτής στη Βασική, Επείγουσα και Εξειδικευμένη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Είναι πιστοποιημένος ανανήπτης στη Παιδιατρική Αναζωογόνηση και στην Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση Τραύματος.

Είναι κριτής τριών επιστημονικών περιοδικών και συμμετείχε αρχικά ως μέλος και πλέον ως Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης στο επιστημονικό περιοδικό επαγγελμάτων υγείας «Το Βήμα του Ασκληπιού».

Για το βιογραφικό, πατήστε εδώ.